Vacature: aanjager participatie

JongWijs zoekt per direct twee aanjagers participatie om jongeren te betrekken, activeren en enthousiasmeren en die nieuwe pleegjongerennetwerken gaan helpen opstarten en vormgeven. De functie is voor ongeveer 40 uur per maand per aanjager participatie.

Pleegjongerennetwerken

JongWijs wil graag dat meer pleegjongeren elkaar weten te vinden en kunnen ontmoeten. Want je bent niet alleen als je in een pleeggezin of gezinshuis woont: er zijn veel meer kinderen en jongeren die vergelijkbare dingen meemaken als jij. Als landelijk netwerk verbindt JongWijs de ervaringen van jongeren in de pleegzorg. We willen graag dat contact met andere pleegjongeren ook bij jou in de buurt kan plaatsvinden. Want uit ervaring weten we hoe fijn het is om je verhaal te kunnen delen en er voor elkaar te kunnen zijn.

JongWijs als paraplu

JongWijs is ervan overtuigd dat een sterk netwerk kinderen en jongeren helpt om beter om te kunnen gaan met de uitdagingen die ze soms tegenkomen. Ook geloven we erin dat we de stem van pleegjongeren beter kunnen laten horen (in de regio en landelijk) als we met elkaar uitwisselen over wat er goed gaat en wat er beter kan. Onze missie is dat er in iedere regio netwerken komen voor pleegjongeren. Zodat iedere pleegjongere die dat wil zich kan aansluiten. Samen vormen al deze jongerennetwerken één groot netwerk van pleegjongeren in het hele land. Wist je dat er ruim 23.000 jongeren in pleegzorg wonen? Stel je voor dat we op deze manier allemaal verbonden raken? Hoe gaaf zou dat zijn! We kunnen dit niet alleen bereiken. Gelukkig zijn er pleegzorgaanbieders en gemeenten die hier ook enthousiast over zijn en er samen met ons de schouders onder willen zetten.

Aanjagers participatie

Om pleegzorgaanbieders en gemeenten hierbij te ondersteunen, zoeken we twee aanjagers participatie die kansen verkennen, contacten leggen en mensen bij elkaar brengen om op die manier netwerken van en voor pleegjongeren te starten. Vanwege het coronavirus organiseren we in de komende periode online-activiteiten via Zoom of Teams. Wanneer het weer kan, zullen ontmoetingen en activiteiten fysiek zijn. Als aanjager participatie help je de netwerken met opstarten, zodat de netwerken na een tijdje onder begeleiding van een pleegzorgaanbieder verder kunnen.

In dit proces stem je af met je collega-aanjager, het ondersteuningsteam en de projectleider van JongWijs. De projectleider van JongWijs is verantwoordelijk voor het project en jouw eerste aanspreekpunt. Er is binnen JongWijs een team van jongeren dat zich bezighoudt met het vergroten van het netwerk. Je kan hen gebruiken als klankbord en betrekken bij het organiseren van activiteiten.

Verantwoordelijkheden en taken

Als aanjager participatie:

 • heb je een actieve rol in het leggen van contacten met pleegzorgaanbieders, gemeenten en pleegjongeren over het opstarten van regionale jongerennetwerken en inventariseer je ieders wensen en behoeften.
 • verzorg je de eerste (online) netwerkactiviteiten met pleegjongeren, professionals en gemeenten en ondersteun je de pleegzorgaanbieder ook bij de werving van jongeren.
 • werk je samen met pleegzorgaanbieders om pleegjongerennetwerken op te starten.
 • zorg je ervoor dat het netwerk, met ondersteuning van de pleegzorgaanbieder, verder kan.

Profiel

 • Ervaring met pleegzorg
 • Affiniteit met pleegjongeren
 • Startende professional
 • Nieuwsgierig
 • Verbinder
 • Begeleider van groepsprocessen
 • Teamspeler
 • Organisator
 • Zelfstandig
 • Minimaal mbo 4-niveau

Voorwaarden en reageren

We bieden je een tijdelijk dienstverband bij de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen (NVP), de organisatie waaronder JongWijs valt. Het contract valt onder de cao Jeugdzorg. Een indicatie voor het brutosalaris is € 2.000,- op basis van een fulltime dienstverband. Het dienstverband is in eerste instantie t/m 31 december 2021 met uitzicht op een verlenging bij goed functioneren.

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Stuur dan voor woensdag 31 maart een korte motivatiebrief en je cv naar info@denvp.nl t.a.v. Dennis van den Brink. Uiteraard kun je ook bellen als je vragen hebt op 030-2931500.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Interessante artikelen

Jongeren

OPEN UP-DATE: WERKEN AAN EEN DROOMCOMMUNITY 👋

 In de OPEN UP-DATES praten we je bij over het project OPEN UP. We hebben nieuwe tools en materialen gemaakt om samen aan een sterke ...
Lees verder
Jongeren

MEETING: CREATIEVE WORKSHOP OP 1 MEI IN ZWOLLE

Kom je ook naar onze meeting op 1 mei in Zwolle? Ga samen met andere jongeren aan de slag in een creatieve workshop! De workshop ...
Lees verder
Jongeren

DENK MEE: HOE HELPEN WE EIGEN KINDEREN OM HET GEDRAG VAN HUN PLEEGBROER OF -ZUS BETER TE BEGRIJPEN?

Heb jij een pleegbroer of pleegzus? Dat is vaak heel gezellig, maar soms kan het ook lastig zijn. Misschien snap je niet altijd waarom je ...
Lees verder