SPIEGELBIJEENKOMST: HOOR VAN JONGEREN WAT ZIJ NODIG HEBBEN, 29 FEBRUARI

Wat vinden pleegjongeren belangrijk tijdens de puberteit en wat hebben zij nodig in het contact met hun pleegouders? Van wie kun je dit beter horen dan van pleegjongeren zelf? Dat kan in een spiegelbijeenkomst op 29 februari 2024 in Utrecht die we organiseren samen met de Lerende beweging pleegzorg (een initiatief van de NVP, het NJi en Jeugdzorg Nederland). Tijdens deze bijeenkomst vertellen pleegjongeren vanuit hun ervaringen en perspectief wat zij tijdens hun puberteit belangrijk vinden en nodig hebben in het contact met hun pleegouders. Pleegouders en pleegzorgprofessionals luisteren. Wees welkom en kom ook luisteren!

De puberteit is een leuke en lastige fase, voor jongeren zelf en hun omgeving. De puberteit gaat over losmaken van je ouders, autonomie ontwikkelen en het vinden en ontwikkelen van je eigen identiteit. Voor jongeren die in een pleeggezin wonen zijn dit onderwerpen met een extra lading. Hierdoor kan het voor pleegjongeren en hun pleeggezin nog ingewikkelder zijn om hier goed op te reageren en mee om te gaan. Het is bekend dat de puberteit een van de factoren is die bij kan dragen aan het ontstaan van een zogeheten ‘breakdown’ (het onverwachts vroegtijdig eindigen van een pleegzorgplaatsing). 

Luister je mee?

Aan het einde van de bijeenkomst heb je als pleegouder of pleegzorgprofessional meer inzichten en handvatten gekregen voor het communiceren en omgaan met je pleegpuber. De spiegelbijeenkomst duurt anderhalf uur. Daarna is er een nabespreking met de aanwezige pleegouders en pleegzorgprofessionals. Je kan ervoor kiezen om niet bij de nabespreking te zijn.

Aanmelden spiegelbijeenkomst 

  • Wanneer: donderdag 29 februari, van 16.00-20.00 uur (met maaltijd). 
  • Waar: Basecamp Utrecht, Nijverheidsweg 16a
  • Voor wie: pleegouders en pleegzorgbegeleiders

Wil je bij de spiegelbijeenkomst zijn? Meld je aan:

Deel jouw vragen

Je kunt bij je aanmelding ook de vragen delen die je hebt voor de jongeren. Wat zou je willen leren in het contact met je pleegpuber, waar loop je tegenaan of waar wil je tips over krijgen? Tijdens de bijeenkomst gaan de pubers in op de thema’s die spelen voor pleegouders. Daarnaast delen de jongeren wat zij belangrijk vinden. 

Kun je niet bij de spiegelbijeenkomst zijn maar heb je wel vragen? Dan kun je ook je vragen delen. Via de nieuwsbrieven van de NVP en de Lerende beweging pleegzorg en via sociale media zullen we delen wat tijdens de bijeenkomst verteld is. Deel je vragen hier (anoniem) met ons! 

Wil je meer weten over de bijeenkomst of heb je een andere vraag? Stuur dan een e-mail naar Linda op ldouma@denvp.nl.

Meer Events

Meeting voor jongeren uit gezinshuizen en pleeggezinnen Jeugdformaat, 15 juni

15.06.2022

MEETING: KLIMMEN IN UTRECHT, 23 AUGUSTUS

23.08.2023