BETREK IEDEREEN IN HET PLEEGGEZIN!

Als je in een pleeggezin woont, is het fijn om mee te kunnen praten en te laten weten wat jij vindt. Voor pleegkinderen, maar ook voor eigen kinderen. Het is belangrijk om goed naar iedereen te luisteren en kinderen en jongeren te betrekken. Hoe doe je dat? En wat is ervoor nodig om iedereen te betrekken in het pleeggezin? We delen de tips van Silke, Elly en Truus!

Silke

Silke woont in een pleeggezin. Betrokken worden zit soms in kleine dingen, zoals meepraten in de WhatsAppgroep van het pleeggezin. Het geeft je het gevoel dat je erbij hoort!

Samuël

De ouders van Samuël hebben een gezinshuis. Hij mag meebeslissen of er een nieuwe plaatsing komt. Het geeft een veilig gevoel om je mening te geven en een nog veiliger gevoel als je mee kunt beslissen. Zo kun jij bepalen of je er ready voor bent en dat is fijn.

Elly

Elly is pleegzorgbegeleider. Zij merkt hoe belangrijk het is om iedereen in een pleeggezin te betrekken: niet alleen pleegkinderen, maar ook eigen kinderen van pleegouders. Ook zij hebben iets te zeggen over pleegzorg!

Truus

Truus is pleegmoeder. Om afspraken te maken waar iedereen in betrokken is, is het belangrijk om structuur en duidelijkheid te bieden én de afspraken na te komen. Dat maakt je betrouwbaar als pleegouder.

Praat mee

Hoe word jij betrokken in je pleeggezin? Zou je vaker de kans willen krijgen om mee te praten of te zeggen wat jij vindt of gaat het al goed? En wat heb je nodig om te laten horen wat jij vindt? Laat het ons weten! Dat kan door contact op te nemen, je kunt ons gewoon een whatsappje sturen!

Interessante artikelen

Jongeren

DEEL JE VERHAAL BIJ JONGWIJS!

Bij JongWijs kun je je verhaal delen met andere mensen. En dat is fijn, want andere mensen die dezelfde ervaring hebben, herkennen jouw verhaal. Wil …

Lees verder
Jongeren

WINTERBBQ IN NIEUWEGEIN

Op 17 december sluiten we gezellig samen het jaar af. We gaan samen barbecuen in Nieuwegein en daarna kun je schaatsen. Iedereen met ervaring in …

Lees verder
Jongeren

STAPPENPLAN VOOR JONGERENPARTICIPATIE

Bij JongWijs weten we hoe fijn het is om andere jongeren te ontmoeten die ook ervaring hebben in de pleegzorg. Want er is niemand die …

Lees verder