BETREK IEDEREEN IN HET PLEEGGEZIN!

Als je in een pleeggezin woont, is het fijn om mee te kunnen praten en te laten weten wat jij vindt. Voor pleegkinderen, maar ook voor eigen kinderen. Het is belangrijk om goed naar iedereen te luisteren en kinderen en jongeren te betrekken. Hoe doe je dat? En wat is ervoor nodig om iedereen te betrekken in het pleeggezin? We delen de tips van Silke, Elly en Truus!

Silke

Silke woont in een pleeggezin. Betrokken worden zit soms in kleine dingen, zoals meepraten in de WhatsAppgroep van het pleeggezin. Het geeft je het gevoel dat je erbij hoort!

Samuël

De ouders van Samuël hebben een gezinshuis. Hij mag meebeslissen of er een nieuwe plaatsing komt. Het geeft een veilig gevoel om je mening te geven en een nog veiliger gevoel als je mee kunt beslissen. Zo kun jij bepalen of je er ready voor bent en dat is fijn.

Elly

Elly is pleegzorgbegeleider. Zij merkt hoe belangrijk het is om iedereen in een pleeggezin te betrekken: niet alleen pleegkinderen, maar ook eigen kinderen van pleegouders. Ook zij hebben iets te zeggen over pleegzorg!

Truus

Truus is pleegmoeder. Om afspraken te maken waar iedereen in betrokken is, is het belangrijk om structuur en duidelijkheid te bieden én de afspraken na te komen. Dat maakt je betrouwbaar als pleegouder.

Praat mee

Hoe word jij betrokken in je pleeggezin? Zou je vaker de kans willen krijgen om mee te praten of te zeggen wat jij vindt of gaat het al goed? En wat heb je nodig om te laten horen wat jij vindt? Laat het ons weten! Dat kan door contact op te nemen, je kunt ons gewoon een whatsappje sturen!

Interessante artikelen

Jongeren

OPEN UP-DATE: WERKEN AAN EEN DROOMCOMMUNITY 👋

 In de OPEN UP-DATES praten we je bij over het project OPEN UP. We hebben nieuwe tools en materialen gemaakt om samen aan een sterke ...
Lees verder
Jongeren

MEETING: CREATIEVE WORKSHOP OP 1 MEI IN ZWOLLE

Kom je ook naar onze meeting op 1 mei in Zwolle? Ga samen met andere jongeren aan de slag in een creatieve workshop! De workshop ...
Lees verder
Jongeren

DENK MEE: HOE HELPEN WE EIGEN KINDEREN OM HET GEDRAG VAN HUN PLEEGBROER OF -ZUS BETER TE BEGRIJPEN?

Heb jij een pleegbroer of pleegzus? Dat is vaak heel gezellig, maar soms kan het ook lastig zijn. Misschien snap je niet altijd waarom je ...
Lees verder