GESLAAGDE MEETING VOOR NETWERKEN EN JONGERENRADEN

Op zaterdagmiddag 1 juli organiseerden we een meeting voor jongerennetwerken en -raden in Utrecht. Jongeren van verschillende (pleeg)jongerenraden en netwerken ontmoetten elkaar en wisselden ervaringen en tips uit. Ook gingen we samen aan de slag met het thema voorbereiding op zelfstandigheid. Het was een geslaagde middag!

Op de meeting in Kanaal30 in Utrecht waren zeven jongeren en vijf ondersteuners van netwerken of jongerenraden van Combinatie Jeugdzorg, Enver, Entrea lindenhout en JongWijs. We begonnen de middag met een lekkere lunch en een introductie van Jayden. Hij vertelde waarom hij in de jongerenraad van Enver zit en wat hem motiveert om de stem van jongeren te laten horen. Daarna leerden we elkaar beter kennen in de kennismakingsbingo en was het tijd om aan de slag te gaan!

Dat deden we met Q-pong, één van de tools die we in ons project Open Up hebben gemaakt. Met deze tool leer je andere pleegjongerrenraden of netwerken kennen en kunnen je tips en ervaringen uitwisselen.  Eén van deelnemers zei heel mooi: “We weten nu meer van elkaar, ik zou deze tool gebruiken als je meer verbinding zoekt met elkaar.”  

Vervolgens bespraken we de vraag hoe jongerennetwerken in hun pleegzorgorganisatie aan de slag kunnen gaan met het thema voorbereiding op zelfstandigheid. Aan het einde van de middag had iedereen concrete punten om mee aan de slag te gaan in hun eigen raad of netwerk. Bijvoorbeeld het maken van een training voor pleegzorgbegeleiders die ervoor zorgt dat de big 5 bij jongeren op orde is. Zo kunnen we de voorbereiding op zelfstandigheid vanuit de pleegzorgorganisatie verbeteren! 

Nieuwe meeting in het najaar

De netwerkenmiddag was heel erg geslaagd! We hebben veel geleerd van elkaar en aan het einde van de middag had iedereen concrete punten om mee aan de slag te gaan in hun eigen netwerk of jongerenraad. In november 2022 organiseerden we de eerste netwerkendag. Daarin werd ook duidelijk dat het fijn is om van jongeren van andere organisaties te horen waar zij mee bezig zijn en hoe zij dingen aanpakken. We gaan dan ook door met het organiseren van deze meetings: in het najaar plannen we een nieuwe bijeenkomst! Wil je daarbij zijn? Laat het weten door contact op te nemen!

Laat horen wat jij belangrijk vindt!

JongWijs zorgt er, samen met pleegzorgorganisaties, voor dat je andere jongeren bij jou in de buurt kunt ontmoeten. Samen kunnen jullie vertellen wat jullie belangrijk vinden. Binnen jouw pleegzorgorganisatie en bij anderen die beslissen over pleegzorg! Dat kan in een jongerennetwerk, een jongerenraad of op een andere manier. Wil jij ook andere jongeren ontmoeten? Kom naar onze meetings of neem contact op, dan denken we met je mee hoe we samen een netwerk kunnen starten.

Interessante artikelen

Jongeren

MEETING VOOR EIGEN KINDEREN MET PACTUM

Op 12 april organiseren we met pleegzorgorganisatie Pactum een meeting voor eigen kinderen van pleegouders in Deventer! Tijdens de Eat & Meet spelen we een ...
Lees verder
Jongeren

KICKOFF EVENT GENERATION YOUTHCARE OP 2 MAART

Kom je op zaterdag 2 maart naar het kickoff event van Generation YouthCare in Utrecht? In Generation YouthCare werkt JongWijs samen met ExpEx en JeugdWelzijnsBeraad ...
Lees verder
Jongeren

WAT WAS BELANGRIJK VOOR JOU EN WAT HAD JE NODIG IN DE PUBERTEIT? DEEL JOUW ERVARINGEN IN SPIEGELBIJEENKOMST!

Ben jij tussen de 16 en 26 jaar, woon of woonde je in een pleeggezin en wil jij vertellen over jouw ervaringen in de puberteit? ...
Lees verder