JongWijzers ronden workshop om ervaringen te delen af

Vorige week hebben JongWijzers een workshop afgerond waarin je leert om jouw verhaal en pleegzorgervaringen te delen. Bijvoorbeeld met een pleegzorgbegeleider of andere pleegjongeren. Door je verhaal en ervaringen te delen, kun je helpen om de pleegzorg te verbeteren!

De workshop bestond uit twee delen: in het eerste deel keken we naar onze eigen ervaringen: wat heeft ons geholpen, waarin herkennen we elkaar en waarin niet? Maar ook: hoe deel je jouw ervaringen met anderen? En wat is jouw boodschap daarbij?

In het tweede deel hebben we geoefend met het voeren van een gesprek. Hoe stel je vragen aan de ander? Hoe zorg je ervoor dat je boodschap aansluit bij wat iemand anders vertelt? We sloten de avond af met een presentatie waarin iedereen zijn ervaringskennis deelde.

Deel je verhaal!
In de workshop leerden de jongeren hoe ze hun verhaal kunnen vertellen. Als je jouw ervaringen deelt en vertelt wat jij vindt, kunnen anderen daar rekening mee houden. Je kunt bijvoorbeeld je pleegzorgbegeleider of de manager van je pleegzorgorganisatie vertellen wat goed gaat of wat beter kan. Dan kunnen zij daar in hun werk rekening mee houden.

Workshop
Wil je ook in een workshop leren hoe je over jouw ervaringen kan vertellen? We organiseren de komende tijd nog meer workshops op verschillende plekken in Nederland. Daar kun je ook aan meedoen als jongerennetwerk of jongerenraad. Neem contact op en we vertellen je alles over de workshop!

Interessante artikelen

Jongeren

OPEN UP-DATE: WERKEN AAN EEN DROOMCOMMUNITY πŸ‘‹

Β In de OPEN UP-DATES praten we je bij over het project OPEN UP. We hebben nieuwe tools en materialen gemaakt om samen aan een sterke ...
Lees verder
Jongeren

MEETING: CREATIEVE WORKSHOP OP 1 MEI IN ZWOLLE

Kom je ook naar onze meeting op 1 mei in Zwolle? Ga samen met andere jongeren aan de slag in een creatieve workshop! De workshop ...
Lees verder
Jongeren

DENK MEE: HOE HELPEN WE EIGEN KINDEREN OM HET GEDRAG VAN HUN PLEEGBROER OF -ZUS BETER TE BEGRIJPEN?

Heb jij een pleegbroer of pleegzus? Dat is vaak heel gezellig, maar soms kan het ook lastig zijn. Misschien snap je niet altijd waarom je ...
Lees verder