JongWijzers ronden workshop om ervaringen te delen af

Vorige week hebben JongWijzers een workshop afgerond waarin je leert om jouw verhaal en pleegzorgervaringen te delen. Bijvoorbeeld met een pleegzorgbegeleider of andere pleegjongeren. Door je verhaal en ervaringen te delen, kun je helpen om de pleegzorg te verbeteren!

De workshop bestond uit twee delen: in het eerste deel keken we naar onze eigen ervaringen: wat heeft ons geholpen, waarin herkennen we elkaar en waarin niet? Maar ook: hoe deel je jouw ervaringen met anderen? En wat is jouw boodschap daarbij?

In het tweede deel hebben we geoefend met het voeren van een gesprek. Hoe stel je vragen aan de ander? Hoe zorg je ervoor dat je boodschap aansluit bij wat iemand anders vertelt? We sloten de avond af met een presentatie waarin iedereen zijn ervaringskennis deelde.

Deel je verhaal!
In de workshop leerden de jongeren hoe ze hun verhaal kunnen vertellen. Als je jouw ervaringen deelt en vertelt wat jij vindt, kunnen anderen daar rekening mee houden. Je kunt bijvoorbeeld je pleegzorgbegeleider of de manager van je pleegzorgorganisatie vertellen wat goed gaat of wat beter kan. Dan kunnen zij daar in hun werk rekening mee houden.

Workshop
Wil je ook in een workshop leren hoe je over jouw ervaringen kan vertellen? We organiseren de komende tijd nog meer workshops op verschillende plekken in Nederland. Daar kun je ook aan meedoen als jongerennetwerk of jongerenraad. Neem contact op en we vertellen je alles over de workshop!

Interessante artikelen

Jongeren

DOE MEE MET DE PIZZAMEETING OP 24 MAART

Wil jij met ons meedenken over tools en manieren die pleegjongeren helpen om te doen wat zij leuk vinden en om daar beter in te …

Lees verder
Jongeren

AAN ALLES IS GEDACHT BIJ JONGWIJS!

Bij JongWijs ontmoet je andere kinderen en jongeren met ervaring in de pleegzorg. We organiseren meetings en activiteiten en hebben overal aan gedacht. Bijvoorbeeld aan …

Lees verder
Jongeren

MEETING VOOR EIGEN KINDEREN OP 25 MAART

Op 25 maart organiseren we een meeting in Utrecht, speciaal voor eigen kinderen van pleegouders. We spelen samen een escape room en gaan daarna met …

Lees verder