JongWijzers ronden workshop om ervaringen te delen af

Vorige week hebben JongWijzers een workshop afgerond waarin je leert om jouw verhaal en pleegzorgervaringen te delen. Bijvoorbeeld met een pleegzorgbegeleider of andere pleegjongeren. Door je verhaal en ervaringen te delen, kun je helpen om de pleegzorg te verbeteren!

De workshop bestond uit twee delen: in het eerste deel keken we naar onze eigen ervaringen: wat heeft ons geholpen, waarin herkennen we elkaar en waarin niet? Maar ook: hoe deel je jouw ervaringen met anderen? En wat is jouw boodschap daarbij?

In het tweede deel hebben we geoefend met het voeren van een gesprek. Hoe stel je vragen aan de ander? Hoe zorg je ervoor dat je boodschap aansluit bij wat iemand anders vertelt? We sloten de avond af met een presentatie waarin iedereen zijn ervaringskennis deelde.

Deel je verhaal!
In de workshop leerden de jongeren hoe ze hun verhaal kunnen vertellen. Als je jouw ervaringen deelt en vertelt wat jij vindt, kunnen anderen daar rekening mee houden. Je kunt bijvoorbeeld je pleegzorgbegeleider of de manager van je pleegzorgorganisatie vertellen wat goed gaat of wat beter kan. Dan kunnen zij daar in hun werk rekening mee houden.

Workshop
Wil je ook in een workshop leren hoe je over jouw ervaringen kan vertellen? We organiseren de komende tijd nog meer workshops op verschillende plekken in Nederland. Daar kun je ook aan meedoen als jongerennetwerk of jongerenraad. Neem contact op en we vertellen je alles over de workshop!

Interessante artikelen

Jongeren

MEETING VOOR EIGEN KINDEREN MET PACTUM

Op 12 april organiseren we met pleegzorgorganisatie Pactum een meeting voor eigen kinderen van pleegouders in Deventer! Tijdens de Eat & Meet spelen we een ...
Lees verder
Jongeren

KICKOFF EVENT GENERATION YOUTHCARE OP 2 MAART

Kom je op zaterdag 2 maart naar het kickoff event van Generation YouthCare in Utrecht? In Generation YouthCare werkt JongWijs samen met ExpEx en JeugdWelzijnsBeraad ...
Lees verder
Jongeren

WAT WAS BELANGRIJK VOOR JOU EN WAT HAD JE NODIG IN DE PUBERTEIT? DEEL JOUW ERVARINGEN IN SPIEGELBIJEENKOMST!

Ben jij tussen de 16 en 26 jaar, woon of woonde je in een pleeggezin en wil jij vertellen over jouw ervaringen in de puberteit? ...
Lees verder