ONDERZOEK RIJKSUNIVERSITEIT GRONINGEN OM ZELFMOORDGEDACHTEN BESPREEKBAAR TE MAKEN

De Rijksuniversiteit Groningen onderzoekt hoe ze pleegouders op de juiste manier kunnen helpen om zelfmoordgedachten van hun pleegkinderen beter met hen bespreekbaar te maken. Daarvoor maken ze een training voor pleegouders. Heb jij zelfmoordgedachten gehad maar gaat het nu beter met je? Je kunt je ervaringen delen in een interview en zo helpen om een goede training te maken!

Pleegjongeren hebben vaker last van zelfmoordgedachten, maar er wordt in pleeggezinnen weinig over dit onderwerp gesproken. Praten over deze gedachten kan juist helpend zijn. Daarom maakt de Rijksuniversiteit Groningen een training die pleegouders moet helpen om de zelfmoordgedachten van hun pleegkinderen beter met hen bespreekbaar te maken. 

Om een goede training te kunnen maken, zijn onderzoekers Kim en Diana benieuwd op welke manier jongeren hierin ondersteund willen worden.  Dit kun je delen in een interview. Zo help je andere pleegkinderen om hun zelfmoordgedachten bespreekbaar te maken en de ondersteuning te krijgen die jij misschien gemist hebt.

Interviews

Voor de interviews zijn Kim en Diana op zoek naar pleegjongeren die in een pleeggezin wonen of hebben gewoond en die gedachten aan zelfmoord hadden, maar met wie het inmiddels beter gaat. Had jij zelfmoordgedachten maar is dat nu meer dan zes maanden geleden? Dan kan jouw verhaal helpen bij het onderzoek!      

Het interview is met een ervaren interviewer die de tijd neemt om naar jouw verhaal te luisteren. Als je iets niet wilt vertellen, dan hoeft dat niet. Het interview duurt ongeveer anderhalf uur en zal live of online plaatsvinden, op een moment dat jou uitkomt. Je krijgt een cadeaubon van €15 als je meedoet. Wat je vertelt in het interview is geheel vertrouwelijk en zal niet naar jou terug te herleiden zijn. 

Meedoen 

Je kunt je aanmelden via deze link:

➡️ ONDERZOEK RUG

Daar vind je ook meer informatie over het onderzoek. Heb je een vraag over het onderzoek? Neem dan contact op met Kim Setkowski via k.setkowski@rug.nl.

Heb je zelfmoordgedachten of zoek je hulp voor iemand die zelfmoordgedachten heeft, neem dan contact op met 113 Zelfmoordpreventie. Dat kan 24/7, gratis en anoniem door te bellen naar 0800-0113. Chatten kan via www.113.nl.

Interessante artikelen

Uncategorized

Open-Up Tools

Eind mei was het Open Up event. Een mooie afsluiting van het project, waarin we zeven tools maakten voor jongerenraden. We begonnen met een heerlijke ...
Lees verder
Jongeren

OPEN UP-DATE: WERKEN AAN EEN DROOMCOMMUNITY 👋

 In de OPEN UP-DATES praten we je bij over het project OPEN UP. We hebben nieuwe tools en materialen gemaakt om samen aan een sterke ...
Lees verder
Jongeren

MEETING: CREATIEVE WORKSHOP OP 1 MEI IN ZWOLLE

Kom je ook naar onze meeting op 1 mei in Zwolle? Ga samen met andere jongeren aan de slag in een creatieve workshop! De workshop ...
Lees verder