Openup

Open Up!

In het project Open Up versterken we community’s voor jongeren met ervaring in de pleegzorg. En we helpen om jezelf te ontwikkelen in deze community’s en beter te worden in de dingen die jij leuk vindt. Dat doen we door tools te maken die daarbij helpen.

Het is belangrijk dat jongeren met pleegzorgervaring elkaar kunnen ontmoeten: dat zorgt voor herkenning en erkenning. Samen kun je ook laten weten wat jullie belangrijk vinden. Een community, netwerk of jongerenraad is sterker als jongeren zelf een rol hebben. Dat moet een rol zijn die bij je past en waarin je beter kunt worden.

Tools en materialen

Om daarbij te helpen, maken we in het project Open Up tools en materialen die community’s, pleegjongerenraden en jongerennetwerken versterken, die jongeren helpen om te doen wat jij leuk vindt en daar beter in te worden en jezelf te ontwikkelen.

Dat doen we in drie stappen:

  • We onderzoeken samen met andere jongeren wat je leuk vindt, hoe je hier beter in kan worden en hoe een community hierbij kan helpen. Dat doen we in verschillende pizzameetings en op andere manieren. Met de inzichten maken we tools die helpen om jezelf te ontwikkelen.
  • Daarna kijken we hoe je een community samen kunt ondersteunen en onderhouden. Wat is hiervoor nodig en wat helpt daarbij? Daarbij gebruiken we de tools die we gemaakt hebben.
  • Tot slot zorgen we ervoor dat de tools en inzichten voor alle community’s en netwerken te gebruiken zijn.

Doe mee!

Wil je meedenken of meedoen, bijvoorbeeld in de pizzasessies of andere meetings? Of op de hoogte gehouden worden over het project? Meld je dan hieronder aan via het formulier!

In het project Open Up werken we samen met We are Social Rebels en met pleegzorgorganisaties Pactum, Combinatie Jeugdzorg, Youké, Levvel en William Schrikker Gezinsvormen. Het project wordt mogelijk gemaakt door Kansfonds en VSBfonds.

 

Aanmelden

Naam(Vereist)
Ben je lid van een pleegjongerennetwerk, jongerenraad of andere community?
Gegevensverwerking

We gebruiken je gegevens om je op de hoogte te houden over het project en je hier meer over te vertellen. Ook nodigen we je uit voor activiteiten en meetings die over het project gaan.

Over Kansfonds

Niemand kan zonder thuis. Een dak boven je hoofd, voldoende geld om van te leven en het diepe besef dat je erbij hoort. Toch zijn er in ons land meer dan 1 miljoen mensen die geen thuis hebben. Ze missen wat nodig is voor een menswaardig bestaan. Dat laten we natuurlijk niet gebeuren in een samenleving waarin we omzien naar elkaar. Daarom helpt Kansfonds thuisgeven. Samen ontdekken hoe het anders kan en wat de maatschappelijke oorzaken zijn van ‘geen thuis’. Gedurfde oplossingen uitproberen. Én een vliegwiel zetten op wat werkt. Net zo lang tot iedereen een thuis heeft. 

Over VSBfonds

VSBfonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. In de vorm van donaties, praktische kennis en netwerken. Het fonds wil bijdragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in ons land. Door sociale en culturele projecten te steunen en door studiebeurzen te verstrekken. Zodat iedereen zijn of haar plek krijgt in onze diverse samenleving en kan groeien, leren en leven met én dankzij elkaar. Vandaar het motto van het fonds: ‘Iedereen doet mee’.

Meer informatie

Heb je een vraag over Open Up of wil je meer weten? Neem dan contact op!

Jongeren

Nieuwe website!

Welkom op onze nieuwe website! Op de nieuwe site vind je alle informatie over JongWijs, wat we doen en hoe jij je aan kunt sluiten. ...
Lees verder
meeting jeugdformaat
Jongeren

Meeting voor jongeren van Jeugdformaat

Samen met Jeugdformaat organiseren we een meeting voor jongeren tussen 14 en 21 jaar. Woon je in een pleeggezin of gezinshuis van Jeugdformaat? Kom dan ...
Lees verder
Jongeren

JE BENT NIET ALLEEN BIJ JONGWIJS!

Niemand begrijpt jou beter dan iemand die dezelfde ervaring heeft. Bij JongWijs ontmoet je andere jongeren met ervaring in de pleegzorg. Je bent niet alleen, ...
Lees verder
Jongeren

ONTMOET ANDERE PLEEGJONGEREN BIJ JONGWIJS

Je beseft niet altijd dat er nog veel meer pleegkinderen zijn. Bij JongWijs ontmoet je andere pleegkinderen! Zij hebben dezelfde ervaringen als jij en snappen ...
Lees verder
Jongeren

MEETING IN ZWOLLE OP 1 MEI

Op 1 mei organiseren we samen met pleegzorgorganisatie Trias een meeting in Zwolle! De meeting is voor jongeren van 12 jaar of ouder met ervaring ...
Lees verder
Jongeren

OPEN UP-DATE: DEZE TOOLS HEBBEN WE GEMAAKT 👋

 In de OPEN UP-DATES praten we je bij over het project OPEN UP. Check wat we tot nu toe hebben gedaan en welke tools en ...
Lees verder

Sluit je aan en
deel je ervaring

We gaan door tot we
niet meer nodig zijn

Q&A

JongWijs is een netwerk van en voor jongeren in de pleegzorg. We organiseren meetings en activiteiten waar je andere jongeren ontmoet en laten samen horen wat pleegjongeren belangrijk vinden.

We organiseren leuke activiteiten en meetings voor jongeren, online en live! We zorgen er ook voor dat je als jongere kun meepraten over wat voor jou belangrijk is, zodat daar rekening mee gehouden wordt. En we zorgen ervoor dat de stem van jongeren in de pleegzorg gehoord wordt!

Doe mee met onze (online) activiteiten of sluit je aan bij het netwerk! Neem contact op.