Openup

Open Up!

In het project Open Up versterken we community’s voor jongeren met ervaring in de pleegzorg. En we helpen om jezelf te ontwikkelen in deze community’s en beter te worden in de dingen die jij leuk vindt. Dat doen we door tools te maken die daarbij helpen.

Het is belangrijk dat jongeren met pleegzorgervaring elkaar kunnen ontmoeten: dat zorgt voor herkenning en erkenning. Samen kun je ook laten weten wat jullie belangrijk vinden. Een community, netwerk of jongerenraad is sterker als jongeren zelf een rol hebben. Dat moet een rol zijn die bij je past en waarin je beter kunt worden.

Tools en materialen

Om daarbij te helpen, maken we in het project Open Up tools en materialen die community’s, pleegjongerenraden en jongerennetwerken versterken, die jongeren helpen om te doen wat jij leuk vindt en daar beter in te worden en jezelf te ontwikkelen.

Dat doen we in drie stappen:

  • We onderzoeken samen met andere jongeren wat je leuk vindt, hoe je hier beter in kan worden en hoe een community hierbij kan helpen. Dat doen we in verschillende pizzameetings en op andere manieren. Met de inzichten maken we tools die helpen om jezelf te ontwikkelen.
  • Daarna kijken we hoe je een community samen kunt ondersteunen en onderhouden. Wat is hiervoor nodig en wat helpt daarbij? Daarbij gebruiken we de tools die we gemaakt hebben.
  • Tot slot zorgen we ervoor dat de tools en inzichten voor alle community’s en netwerken te gebruiken zijn.

Doe mee!

Wil je meedenken of meedoen, bijvoorbeeld in de pizzasessies of andere meetings? Of op de hoogte gehouden worden over het project? Meld je dan hieronder aan via het formulier!

In het project Open Up werken we samen met We are Social Rebels en met pleegzorgorganisaties Pactum, Combinatie Jeugdzorg, Youké, Levvel en William Schrikker Gezinsvormen. Het project wordt mogelijk gemaakt door Kansfonds en VSBfonds.

 

Aanmelden

Naam(Vereist)
Ben je lid van een pleegjongerennetwerk, jongerenraad of andere community?
Gegevensverwerking

We gebruiken je gegevens om je op de hoogte te houden over het project en je hier meer over te vertellen. Ook nodigen we je uit voor activiteiten en meetings die over het project gaan.

Over Kansfonds

Niemand kan zonder thuis. Een dak boven je hoofd, voldoende geld om van te leven en het diepe besef dat je erbij hoort. Toch zijn er in ons land meer dan 1 miljoen mensen die geen thuis hebben. Ze missen wat nodig is voor een menswaardig bestaan. Dat laten we natuurlijk niet gebeuren in een samenleving waarin we omzien naar elkaar. Daarom helpt Kansfonds thuisgeven. Samen ontdekken hoe het anders kan en wat de maatschappelijke oorzaken zijn van ‘geen thuis’. Gedurfde oplossingen uitproberen. Én een vliegwiel zetten op wat werkt. Net zo lang tot iedereen een thuis heeft. 

Over VSBfonds

VSBfonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. In de vorm van donaties, praktische kennis en netwerken. Het fonds wil bijdragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in ons land. Door sociale en culturele projecten te steunen en door studiebeurzen te verstrekken. Zodat iedereen zijn of haar plek krijgt in onze diverse samenleving en kan groeien, leren en leven met én dankzij elkaar. Vandaar het motto van het fonds: ‘Iedereen doet mee’.

Meer informatie

Heb je een vraag over Open Up of wil je meer weten? Neem dan contact op!

Jongeren

Supertoffe zomermeeting met lasergamen

Wauw, wat was het gisteren een leuke en gezellige dag! Eindelijk konden we elkaar weer fysiek zien. We gingen lasergamen en vervolgens hebben we de …

Lees verder
Jongeren

Programma JongWijsEvent: the magic edition

Op het JongWijsEvent op 11 juni ontmoet je andere jongeren, kun je binnen en buiten meedoen aan leuke workshops, spellen en activiteiten, luisteren naar de …

Lees verder
Jongeren

SLUIT JE AAN BIJ JONGWIJS

Misschien is het spannend om andere pleegkinderen en pleegjongeren te ontmoeten. Of zie je er als een berg tegenop. Klim over de muur! Andere jongeren …

Lees verder
Jongeren

MEETING MET YOUKÉ IN HILVERSUM

Samen met pleegzorgorganisatie Youké organiseren we een meeting in Hilversum! We gaan pizza maken en eten. Daarna spelen we onze pleegzorg-bingo met leuke prijzen. De …

Lees verder
Jongeren

JONGWIJS OP SYMPOSIUM PLEEGZORG EN GEZINSHUIZEN

Op 20 april was het symposium pleegzorg en gezinshuizen in de Jaarbeurs in Utrecht en JongWijs was erbij! Op het symposium lieten we de schilderijen …

Lees verder
Jongeren

MEETING VOOR EIGEN KINDEREN: LASERGAMEN EN KARTEN OP 30 SEPTEMBER

Op 30 september organiseren we een meeting, speciaal voor eigen kinderen van pleegouders! We gaan lasergamen en karten bij de Kartfabrique in Utrecht. Kom je …

Lees verder

Sluit je aan en
deel je ervaring

We gaan door tot we
niet meer nodig zijn

Q&A

JongWijs is een netwerk van en voor jongeren in de pleegzorg. We organiseren meetings en activiteiten waar je andere jongeren ontmoet en laten samen horen wat pleegjongeren belangrijk vinden.

We organiseren leuke activiteiten en meetings voor jongeren, online en live! We zorgen er ook voor dat je als jongere kun meepraten over wat voor jou belangrijk is, zodat daar rekening mee gehouden wordt. En we zorgen ervoor dat de stem van jongeren in de pleegzorg gehoord wordt!

Doe mee met onze (online) activiteiten of sluit je aan bij het netwerk! Neem contact op.