PIZZAMEETINGS OVER VERSTERKEN COMMUNITY’S PLEEGJONGEREN

Op 25 januari organiseerden we een pizzameeting over het versterken van community’s voor pleegjongeren! In de meeting in Utrecht keken we wat je leuk vindt en hoe een community van jongeren kan helpen om hier beter in te worden. De meeting was onderdeel van het project Open Up. Daarin werken we samen met We are Social Rebels en pleegzorgorganisaties aan tools voor jongeren om jezelf te ontwikkelen en pleegjongerenraden, jongerennetwerken en andere community’s van pleegjongeren te versterken.

We waren met acht jongeren bij de meeting. We hadden het over wie je bent, wat je wil leren en waar je goed in bent. Dat deden we door een profiel van onszelf te maken: een soort Insta-pagina die laat zien wie je bent. Daarmee keken we waar je beter in zou willen worden en wat je zou willen leren.

Met de ideeën uit de meeting maken we tools die in de community helpen om je te ontwikkelen en te doen wat jij leuk vindt. De tools helpen ook om een pleegjongerenraad, jongerennetwerk of community te versterken. Het was een leuke avond met een goede sfeer waarin we veel geleerd hebben!

Doe mee!

Op 24 maart organiseren we een nieuwe pizzameeting. We gaan dan aan de slag met de tools die gemaakt zijn met de ideeën uit de eerste meeting. Kom je ook? Je kunt ook meedoen als je niet bij de eerste meeting was!

Open Up

De pizzameetings zijn onderdeel van het project Open Up, waarin we community’s voor jongeren met ervaring in de pleegzorg versterken. Het is belangrijk dat jongeren met pleegzorgervaring elkaar kunnen ontmoeten in deze community’s: dat zorgt voor herkenning en erkenning en samen kunnen jullie laten weten wat je belangrijk vindt.

Een community is sterker als jongeren zelf een rol hebben: een rol die bij je past en waarin je beter kunt worden. Om daarbij te helpen, maken we in het project Open Up tools en materialen die community’s, pleegjongerenraden en jongerennetwerken versterken. Deze tools helpen jongeren om te doen wat jij leuk vindt en daar beter in te worden en jezelf te ontwikkelen. 

In Open Up werken we samen met We are Social Rebels en met pleegzorgorganisaties Pactum, Combinatie Jeugdzorg, Youké, Levvel en William Schrikker Gezinsvormen. Het project wordt mogelijk gemaakt door Kansfonds en VSBfonds.

Interessante artikelen

Jongeren

OPEN UP-DATE: WERKEN AAN EEN DROOMCOMMUNITY 👋

 In de OPEN UP-DATES praten we je bij over het project OPEN UP. We hebben nieuwe tools en materialen gemaakt om samen aan een sterke ...
Lees verder
Jongeren

MEETING: CREATIEVE WORKSHOP OP 1 MEI IN ZWOLLE

Kom je ook naar onze meeting op 1 mei in Zwolle? Ga samen met andere jongeren aan de slag in een creatieve workshop! De workshop ...
Lees verder
Jongeren

DENK MEE: HOE HELPEN WE EIGEN KINDEREN OM HET GEDRAG VAN HUN PLEEGBROER OF -ZUS BETER TE BEGRIJPEN?

Heb jij een pleegbroer of pleegzus? Dat is vaak heel gezellig, maar soms kan het ook lastig zijn. Misschien snap je niet altijd waarom je ...
Lees verder