PIZZAMEETINGS OVER VERSTERKEN COMMUNITY’S PLEEGJONGEREN

Op 25 januari organiseerden we een pizzameeting over het versterken van community’s voor pleegjongeren! In de meeting in Utrecht keken we wat je leuk vindt en hoe een community van jongeren kan helpen om hier beter in te worden. De meeting was onderdeel van het project Open Up. Daarin werken we samen met We are Social Rebels en pleegzorgorganisaties aan tools voor jongeren om jezelf te ontwikkelen en pleegjongerenraden, jongerennetwerken en andere community’s van pleegjongeren te versterken.

We waren met acht jongeren bij de meeting. We hadden het over wie je bent, wat je wil leren en waar je goed in bent. Dat deden we door een profiel van onszelf te maken: een soort Insta-pagina die laat zien wie je bent. Daarmee keken we waar je beter in zou willen worden en wat je zou willen leren.

Met de ideeën uit de meeting maken we tools die in de community helpen om je te ontwikkelen en te doen wat jij leuk vindt. De tools helpen ook om een pleegjongerenraad, jongerennetwerk of community te versterken. Het was een leuke avond met een goede sfeer waarin we veel geleerd hebben!

Doe mee!

Op 24 maart organiseren we een nieuwe pizzameeting. We gaan dan aan de slag met de tools die gemaakt zijn met de ideeën uit de eerste meeting. Kom je ook? Je kunt ook meedoen als je niet bij de eerste meeting was!

Open Up

De pizzameetings zijn onderdeel van het project Open Up, waarin we community’s voor jongeren met ervaring in de pleegzorg versterken. Het is belangrijk dat jongeren met pleegzorgervaring elkaar kunnen ontmoeten in deze community’s: dat zorgt voor herkenning en erkenning en samen kunnen jullie laten weten wat je belangrijk vindt.

Een community is sterker als jongeren zelf een rol hebben: een rol die bij je past en waarin je beter kunt worden. Om daarbij te helpen, maken we in het project Open Up tools en materialen die community’s, pleegjongerenraden en jongerennetwerken versterken. Deze tools helpen jongeren om te doen wat jij leuk vindt en daar beter in te worden en jezelf te ontwikkelen. 

In Open Up werken we samen met We are Social Rebels en met pleegzorgorganisaties Pactum, Combinatie Jeugdzorg, Youké, Levvel en William Schrikker Gezinsvormen. Het project wordt mogelijk gemaakt door Kansfonds en VSBfonds.

Interessante artikelen

Jongeren

DOE MEE MET DE PIZZAMEETING OP 24 MAART

Wil jij met ons meedenken over tools en manieren die pleegjongeren helpen om te doen wat zij leuk vinden en om daar beter in te …

Lees verder
Jongeren

AAN ALLES IS GEDACHT BIJ JONGWIJS!

Bij JongWijs ontmoet je andere kinderen en jongeren met ervaring in de pleegzorg. We organiseren meetings en activiteiten en hebben overal aan gedacht. Bijvoorbeeld aan …

Lees verder
Jongeren

MEETING VOOR EIGEN KINDEREN OP 25 MAART

Op 25 maart organiseren we een meeting in Utrecht, speciaal voor eigen kinderen van pleegouders. We spelen samen een escape room en gaan daarna met …

Lees verder