Professionals

Voor professionals

JongWijs is hét netwerk voor jongeren in de pleegzorg. We organiseren toffe activiteiten en meetings zodat jongeren elkaar kunnen ontmoeten. En we laten horen wat jongeren belangrijk vinden, om samen de pleegzorg te verbeteren. Dat doen we landelijk en lokaal, in samenwerking met pleeggezinnen en professionals.

Activiteiten en ontmoeting

JongWijs organiseert ontmoetingen en meetings voor jongeren in de pleegzorg. Het is fijn om andere jongeren te ontmoeten die in dezelfde situatie zitten als jij en om jouw ervaringen te kunnen delen met jongeren die jou begrijpen. Iedere jongere tussen 14 en 25 jaar kan meedoen met onze activiteiten. Een overzicht van de activiteiten vind je in de agenda.

Wil jij een activiteit, bijeenkomst of evenement organiseren voor de jongeren in jouw organisatie? We delen graag onze tips en ideeën! Neem daarvoor gerust contact op!

JongerenParticipatie en netwerkversterkers

Wij vinden het belangrijk dat de stem van jongeren wordt gehoord en dat jongeren kunnen vertellen wat zij belangrijk vinden. Zo kan de pleegzorg verder verbeteren. Daarom starten we, samen met pleegzorgorganisaties, jongerenraden en lokale netwerken van jongeren met ervaring in de pleegzorg. Zo kunnen jongeren elkaar ontmoeten én vertellen wat zij belangrijk vinden!

JongWijs organiseert meerdere keren per jaar inspiratiesessies over jongerenparticipatie voor professionals in de pleegzorg. Wil je hierbij aansluiten of wil je meer weten over jongerenparticipatie? Neem contact op!

Kunnen we helpen bij het organiseren van meetings of om de inspraak van jongeren te verstevigen in jouw organisatie? Onze netwerkversterkers denken graag met je mee en kunnen hierbij ondersteunen! Neem contact op, dan praten we graag verder!

Belangenbehartiging

JongWijs laat de stem van jongeren in de pleegzorg horen. Dat doen we gevraagd en ongevraagd bij organisaties, politici en beleidsmakers. We delen de ervaringen en mening van de jongeren in ons netwerk en organiseren regelmatig enquêtes om te horen wat er speelt voor jongeren. Zo kunnen we samen de pleegzorg verbeteren.

Over JongWijs

Het netwerk van JongWijs wordt ondersteund door de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen

Meer weten?

We vertellen je graag meer over JongWijs. Hier vind je onze contactgegevens. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief! 

Jongeren

Nieuwe website!

Welkom op onze nieuwe website! Op de nieuwe site vind je alle informatie over JongWijs, wat we doen en hoe jij je aan kunt sluiten. Wie we zijn JongWijs is een netwerk van jongeren tussen 14 en 25 jaar oud met ervaring in een pleeggezin of gezinshuis. Je vindt alle informatie over JongWijs hier. Wat we doen We organiseren meetings ...
Lees verder
Jongeren

Nog drie dagen tot het JongWijsEvent!

We tellen af naar het JongWijsEvent: the magic edition! Emilia, een van de presentatoren van de dag, heeft er zin in! Het JongWijsEvent is een toffe dag in Utrecht, speciaal voor iedere jongere tussen 12 en 23 jaar met ervaring in de pleegzorg – dus ook eigen kinderen van pleegouders! Op het event ontmoet je andere jongeren, kun je binnen ...
Lees verder
Jongeren

JONGWIJS OP SYMPOSIUM PLEEGZORG EN GEZINSHUIZEN

Op 20 april was het symposium pleegzorg en gezinshuizen in de Jaarbeurs in Utrecht en JongWijs was erbij! Op het symposium lieten we de schilderijen zien die de verhalen van JongWijzers vertellen en deden we mee aan verschillende workshops en sessies. We lieten tijdens de dag in de Jaarbeurs de schilderijen zien die we hebben gemaakt in een creatieve workshop ...
Lees verder
banner listen up
Professionals

Listen Up: week van participatie jeugdzorg van 14 tot 18 juni

Wie kan er beter vertellen wat goed gaat en wat beter kan in de jeugdzorg dan jongeren met ervaring in de jeugdzorg zelf? Tijdens Listen Up, de week van de jongerenparticipatie en ervaringdeskundigheid vertellen jongeren hoe je jongerenparticipatie en ervaringsdeskundigheid in kunt zetten om écht iets toe te voegen. Van 14 tot en met 18 juni zijn er iedere dag ...
Lees verder
Jongeren

Nagenieten van het JongWijsEvent: the magic edition

Wat een topdag was het JongWijsEvent: the magic edition afgelopen zaterdag! Benieuwd hoe het was? We hebben de mooiste foto’s voor je geselecteerd! Kom je volgende keer ook naar een meeting of activiteit? Houd de agenda in de gaten, daarin kondigen we snel nieuwe meetings aan! Heb je een vraag of opmerking over het JongWijsEvent of wil je aansluiten bij ...
Lees verder
Jongeren

OPEN UP-DATE: DIT HEBBEN WE GEDAAN! 👋

 In de OPEN UP-DATES praten we je bij over het project OPEN UP. Check wat we tot nu toe hebben gedaan! Wil je op de hoogte blijven over het project en nieuwe meetings? In de whatsappgroep OPEN UP-DATES houden we je op de hoogte. Klik hier om lid te worden of scan de qr-code. Liever via de mail ontvangen? Schrijf ...
Lees verder

Schrijf je in voor
de nieuwsbrief

Q&A

JongWijs is een netwerk van en voor jongeren in de pleegzorg. We organiseren meetings en activiteiten waar je andere jongeren ontmoet en laten samen horen wat pleegjongeren belangrijk vinden.

We organiseren leuke activiteiten en meetings voor jongeren, online en live! We zorgen er ook voor dat je als jongere kun meepraten over wat voor jou belangrijk is, zodat daar rekening mee gehouden wordt. En we zorgen ervoor dat de stem van jongeren in de pleegzorg gehoord wordt!

Doe mee met onze (online) activiteiten of sluit je aan bij het netwerk! Neem contact op.