STAPPENPLAN VOOR JONGERENPARTICIPATIE

Bij JongWijs weten we hoe fijn het is om andere jongeren te ontmoeten die ook ervaring hebben in de pleegzorg. Want er is niemand die jou beter begrijpt dan iemand die hetzelfde heeft meegemaakt. Pleegzorgorganisaties kunnen die ontmoeting mogelijk maken. En wie weet kun je dan ook samen nadenken over wat goed gaat en wat beter kan in de pleegzorg. Op twee posters leggen we stap voor stap uit hoe je ontmoeting én jongerenparticipatie mogelijk maakt.

Op de eerste poster leggen we uit hoe je een bijeenkomst organiseert. Wat ga je doen, hoe nodig je jongeren uit, hoe bereid je alles voor en hoe zorg je voor een leuk vervolg? De tweede poster gaat over jongerenparticipatie. Hoe ga je na wat jongeren willen, zorg je voor draagvlak in de organisatie, betrek je jongeren en zorg je ervoor dat ze betrokken blijven?

Aan de slag!

We hebben de posters naar álle pleegzorgorganisaties in Nederland gestuurd. Bij Enver hebben ze al een mooi plekje gekregen! Wil jij ook aan de slag met jongerenparticipatie? Soreda en Imane denken graag met je mee en kunnen helpen om een leuke activiteit te organiseren. Je kunt hen bereiken via soreda@jongwijs.org of imane@jongwijs.org.

Interessante artikelen

Jongeren

OPEN UP-DATE: DIT HEBBEN WE GEDAAN! 👋

 In de OPEN UP-DATES praten we je bij over het project OPEN UP. Check wat we tot nu toe hebben gedaan! Wil je op de …

Lees verder
Jongeren

MEETING IN AMERSFOORT VOOR PLEEGJONGEREN YOUKÉ

Youké en JongWijs organiseren op 29 juni een meeting in Amersfoort! Wil jij andere pleegjongeren ontmoeten? Kom dan ook! Tijdens de meeting maken we kennis …

Lees verder
Jongeren

MEET UP (PLEEG)JONGERENRADEN EN -NETWERKEN OP 1 JULI

We organiseren op 1 juli een (pleeg)jongerennetwerkendag in Utrecht! Deze dag is voor alle jongeren die bij een jongerennetwerk of jongerenraad zitten. Kom je ook? …

Lees verder