UITWISSELING EN ONTMOETING OP NETWERKENDAG

Op zaterdag 19 november organiseerden we een meeting voor jongerennetwerken in Utrecht. De dag ging om het ontmoeten van andere jongeren en het uitwisselen van ervaringen over netwerken. Het was een inspirerende en geslaagde dag die snel een vervolg krijgt!

Op de meeting in Kanaal30 in Utrecht waren jongeren van netwerken of jongerenraden van Combinatie Jeugdzorg, De Rading, Entrea Lindenhout, Enver, Parlan, Trias, Centrum Jeugd en Gezin en natuurlijk JongWijs. Na de opening van JongWijzer Shannon maakten we kennis met elkaar aan de hand van kennismakingspellen. Vervolgens hebben we heerlijk geluncht en verder kennis gemaakt. De netwerken hebben zich aan elkaar voorgesteld en benoemd waar zij op dit moment mee bezig zijn. Het viel op dat meerdere netwerken met dezelfde thema’s bezig zijn, bijvoorbeeld cliëntvriendelijk rapporteren.

Na de lunch hebben we een stellingenspel gedaan. Jongeren konden aangeven of ze het eens waren met de volgende stellingen:

  1. Mijn stem wordt voldoende gehoord bij een pleegzorgorganisatie of een jeugdzorgorganisatie.
  2. Ik heb behoefte aan contact met jongeren met dezelfde ervaringen als ik.

De meningen over de stellingen waren verdeeld. Dat hebben we verder besproken.

Samen kan je écht iets bereiken

Daarna heeft Jason, ervaringsdeskundige van ExpEx, verteld hoe je iets kan bereiken door je stem te laten horen. Hij vertelde dat het fijn en noodzakelijk is om je met elkaar te verenigen als je iets wilt bereiken en dat je zo ook erachter kan komen dat je niet de enige bent die op een bepaalde manier over iets denkt. Ook noemde Jason dat het belangrijk is om bij je mening te blijven. 

Leren van elkaar

De dag ging over kennismaken en ideeën uitwisselen. Iemand zei: “Het is handig om te zien wat anderen doen, op deze manier kunnen we zowel elkaar leren kennen maar ook van elkaar leren!” Als we met elkaar in contact blijven, kunnen we overleggen en uitwisselen waar ieder netwerk mee bezig is om ideeën op te doen. De conclusie van vandaag was dat ieder netwerk van aanpakken houdt en zijn best doet om zoveel mogelijk te bereiken.

Er was zeker behoefte om vaker met verschillende jongerennetwerken bij elkaar te komen, dus volgend jaar zullen we weer een bijeenkomst organiseren. Lijkt het jou leuk om dan ook aan te sluiten met jouw netwerk, volg ons dan op Instagram en blijf op de hoogte!

Netwerken voor jongeren

We zorgen er, samen met pleegzorgorganisaties, voor dat je andere jongeren bij jou in de buurt kunt ontmoeten. Samen kunnen jullie vertellen wat jullie belangrijk vinden, binnen jouw pleegzorgorganisatie en bij anderen die beslissen over pleegzorg! Dat kan in een jongerennetwerk, een jongerenraad of op een andere manier. Wil jij ook andere jongeren ontmoeten? Kom naar onze meetings of neem contact op, dan denken we met je mee hoe we samen een netwerk kunnen starten.

Interessante artikelen

Jongeren

OPEN UP-DATE: WERKEN AAN EEN DROOMCOMMUNITY 👋

 In de OPEN UP-DATES praten we je bij over het project OPEN UP. We hebben nieuwe tools en materialen gemaakt om samen aan een sterke ...
Lees verder
Jongeren

MEETING: CREATIEVE WORKSHOP OP 1 MEI IN ZWOLLE

Kom je ook naar onze meeting op 1 mei in Zwolle? Ga samen met andere jongeren aan de slag in een creatieve workshop! De workshop ...
Lees verder
Jongeren

DENK MEE: HOE HELPEN WE EIGEN KINDEREN OM HET GEDRAG VAN HUN PLEEGBROER OF -ZUS BETER TE BEGRIJPEN?

Heb jij een pleegbroer of pleegzus? Dat is vaak heel gezellig, maar soms kan het ook lastig zijn. Misschien snap je niet altijd waarom je ...
Lees verder