Vacature: aanjager participatie

We zoeken per direct een aanjager participatie om jongeren te betrekken, activeren en enthousiasmeren. En die nieuwe pleegjongerennetwerken gaat helpen opstarten en vormgeven. De functie is voor ongeveer 10 uur per week.

Netwerken

JongWijs wil graag dat meer pleegjongeren en eigen kinderen van pleegouders elkaar weten te vinden en kunnen ontmoeten. Want je bent niet alleen als je in een pleeggezin of gezinshuis woont: er zijn veel meer kinderen en jongeren die vergelijkbare dingen meemaken als jij. Als landelijk netwerk verbindt JongWijs de ervaringen van jongeren in de pleegzorg. We willen graag dat contact met andere jongeren ook bij jou in de buurt kan plaatsvinden. Want uit ervaring weten we hoe fijn het is om je verhaal te kunnen delen en er voor elkaar te kunnen zijn. 

JongWijs als paraplu

JongWijs is ervan overtuigd dat een sterk netwerk kinderen en jongeren helpt om beter om te kunnen gaan met de uitdagingen die ze soms tegenkomen. Ook geloven we erin dat we de stem van jongeren in de pleegzorg beter kunnen laten horen (in de regio en landelijk) als we met elkaar uitwisselen over wat er goed gaat en wat er beter kan. Onze missie is dat er in iedere regio netwerken komen voor jongeren in de pleegzorg, zodat iedereen die dat wil zich kan aansluiten. Samen vormen al deze netwerken één groot netwerk van jongeren in het hele land. Wist je dat er ruim 23.000 kinderen en jongeren in een pleeggezin wonen? En ook eigen kinderen van pleegouders weten hoe het is om op te groeien met pleegbroers en -zussen. Stel je voor dat we op deze manier allemaal verbonden raken? Hoe gaaf zou dat zijn! We kunnen dit niet alleen bereiken. Gelukkig zijn er pleegzorgaanbieders en gemeenten die hier ook enthousiast over zijn en er samen met ons de schouders onder willen zetten. 

Aanjager participatie

Om pleegzorgaanbieders en gemeenten hierbij te ondersteunen, zoeken we een aanjager participatie die het leuk vindt om kansen te verkennen en contacten te leggen. Je brengt mensen bij elkaar om op die manier netwerken van en voor jongeren in de pleegzorg te starten. Dat kan in online-activiteiten via Zoom of Teams, maar wanneer het kan zullen ontmoetingen en activiteiten fysiek zijn. Als aanjager participatie help je de netwerken met opstarten, zodat de netwerken na een tijdje onder begeleiding van een pleegzorgaanbieder verder kunnen. In dit proces stem je af met je collega-aanjager, het ondersteuningsteam van JongWijs en de projectleider. De projectleider van JongWijs is verantwoordelijk voor het project en jouw eerste aanspreekpunt. Er is binnen JongWijs een team van jongeren dat zich bezighoudt met het vergroten van het netwerk. Je kan hen gebruiken als klankbord en betrekken bij het organiseren van activiteiten. 

Verantwoordelijkheden en taken

Als aanjager participatie

 • heb je een actieve rol in het leggen van contacten met pleegzorgaanbieders, gemeenten en pleegjongeren over het opstarten van regionale jongerennetwerken.  Dit doe je door middel van mailen, (video)bellen maar ook door langs te gaan op locaties door het hele land. Jij inventariseert ieders wensen en behoeften.
 • werk je samen met pleegzorgaanbieders om pleegjongerennetwerken op te starten.
 • verzorg je de eerste (online) netwerkactiviteiten met pleegjongeren, professionals en gemeenten en ondersteun jij de pleegzorgaanbieder ook bij het werven en betrekken van jongeren in die regio. 
 • zorg je ervoor dat het netwerk met ondersteuning van de pleegzorgaanbieder verder kan. 

Profiel

 • Ervaring met pleegzorg
 • Affiniteit met pleegjongeren
 • Startende professional
 • Nieuwsgierig
 • Verbinder
 • Begeleider van groepsprocessen
 • Teamspeler
 • Organisator
 • Zelfstandig
 • Minimaal mbo 4-niveau

Voorwaarden en reageren

We bieden je een tijdelijk dienstverband bij de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen (NVP), de organisatie waaronder JongWijs valt. Het contract valt onder de cao Jeugdzorg. Een indicatie voor het brutosalaris is € 2.000,00 op basis van een fulltime dienstverband. Het dienstverband is in eerste instantie voor een half jaar met uitzicht op verlenging bij goed functioneren. 

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Stuur dan een korte motivatiebrief en je cv naar info@denvp.nl t.a.v. Dennis van den Brink. Uiteraard kun je ook bellen als je vragen hebt op 030-2931500. Je hebt tot en met 31 oktober 2021 om te solliciteren. We zoeken per direct een nieuwe collega en zullen daarom direct in gesprek gaan met interessante kandidaten. Solliciteer dus zo snel mogelijk. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Interessante artikelen

Jongeren

DEEL JE VERHAAL BIJ JONGWIJS!

Bij JongWijs kun je je verhaal delen met andere mensen. En dat is fijn, want andere mensen die dezelfde ervaring hebben, herkennen jouw verhaal. Wil …

Lees verder
Jongeren

WINTERBBQ IN NIEUWEGEIN

Op 17 december sluiten we gezellig samen het jaar af. We gaan samen barbecuen in Nieuwegein en daarna kun je schaatsen. Iedereen met ervaring in …

Lees verder
Jongeren

STAPPENPLAN VOOR JONGERENPARTICIPATIE

Bij JongWijs weten we hoe fijn het is om andere jongeren te ontmoeten die ook ervaring hebben in de pleegzorg. Want er is niemand die …

Lees verder