VACATURE: AANJAGER PARTICIPATIE

We zoeken per direct een Aanjager Participatie:

 • Voor 10 uur per week.
 • Een aanstelling t/m 31 december 2023 met uitzicht op verlenging. 
 • Indicatie salaris: € 2.000,00 op basis van een fulltime dienstverband.
 • Sluitingsdatum vacature: donderdag 9 februari.
 • Eerste ronde gesprekken: maandag 13 februari (of in overleg). 

Wie zijn we?

Wij zijn JongWijs, hét netwerk voor iedereen die ervaring heeft in een pleeggezin of gezinshuis. We zijn er voor pleegkinderen en voor eigen kinderen van pleegouders! In de afgelopen 10 jaar zijn we uitgegroeid tot een actief en georganiseerd netwerk van meer dan 25 jongeren. Onze ambitie: ontmoeting mogelijk maken voor iedere jongere met ervaring die dat wil en het laten horen van de stem van jongeren in de pleegzorg. 

Waar zoeken we jou voor?

Wij vinden het belangrijk dat jongeren mee kunnen praten, mee kunnen denken en mee kunnen beslissen over zaken die voor hen belangrijk zijn. Daarom proberen we overal in het land en op verschillende niveaus, zowel op regionaal als op landelijk niveau, jongerenparticipatie aan te jagen. Daarvoor werken we samen met actieve pleegjongerennetwerken en met pleegzorgaanbieders. In regio’s waar nog geen netwerken zijn, gaan we aan de slag om deze netwerken te starten voor en met jongeren die elkaar willen ontmoeten of hun stem willen laten horen. Deze netwerken:

 • Kunnen bestaan uit jongeren die aangesloten zijn bij een aanbieder en/of bij JongWijs. De jongeren hebben een actieve rol in het regionale netwerk.
 • Zijn een aanspreekpunt voor de pleegzorgaanbieder(s) en anderen, maar kunnen ook op eigen initiatief laten horen wat belangrijk is voor jongeren.
 • Kunnen in verschillende vormen (bijvoorbeeld een jongerenraad) bestaan, afhankelijk van de wensen van de jongeren en de lokale situatie. 

Jouw rol

Als aanjager breng je mensen bij elkaar om netwerken van en voor jongeren in de pleegzorg te starten en/of door te ontwikkelen. Samen met jouw collega-aanjager ben je verantwoordelijk voor het organiseren van en het deelnemen aan activiteiten met jongeren op plekken waar dat nog niet gebeurt. Vanuit deze activiteiten kunnen nieuwe netwerken ontstaan en kunnen jongeren hun stem laten horen. Je bent het aanspreekpunt voor de pleegzorgaanbieders waar pleegjongerennetwerken actief zijn en voor de jongeren die deel uitmaken van deze netwerken.

Wat ga je verder doen?

 • Je start, samen met je collega-aanjager, per jaar vier lokale netwerken op. 
 • Je organiseert per jaar vier (online) netwerkbijeenkomsten met de ondersteuners van pleegjongerennetwerken bij een pleegzorgaanbieder, met de jongeren van JongWijs en de pleegjongerennetwerken.  
 • Je organiseert één landelijke netwerkendag voor pleegjongeren en ondersteuners van de netwerken waar inspiratie en uitwisseling centraal staat.  
 • Je zoekt de samenwerking met managers en bestuurders van pleegzorgaanbieders.. En bespreekt wat zij nodig hebben om participatie te organiseren. 

Jouw profiel

Is dit de functie waar jij naar op zoek bent? Dan hopen wij dat jij een empathische en praktische instelling hebt en goed kunt organiseren. Je werkt planmatig, voelt je als een vis in het water om met jongeren, pleegzorgwerkers en bestuurders samen te werken. Daarnaast leg jij makkelijk contact en beschik je over goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden.

Daarnaast zouden wij graag het volgende terugzien in jouw profiel: 

 • Je hebt – bij voorkeur – ervaring met pleegzorg
 • Je bent een verbinder en hebt een luisterend oor
 • Je bent een teamspeler en kan zelfstandig werken
 • Je hebt een afgeronde opleiding op mbo 4-niveau

Dit bieden we je naast je salaris:

 • Flexibel in te richten werktijden
 • Werk thuis of op locatie: ons kantoor is gevestigd in Utrecht
 • Leuke en enthousiaste collega’s
 • Ruimte voor leren, ontwikkelen en reflectie 
 • Mogelijkheden om eigen initiatieven en ideeën te ontplooien

Voorwaarden en reageren

We bieden je een tijdelijk dienstverband bij de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen (NVP), de organisatie waaronder JongWijs valt. Het contract valt onder de cao Jeugdzorg. Een indicatie voor het brutosalaris is € 2.000,00 op basis van een fulltime dienstverband. Het dienstverband is in eerste instantie t/m 31 december 2023 met uitzicht op een verlenging bij goed functioneren. 

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Stuur dan een motivatiebrief en je cv naar info@denvp.nl t.a.v. Dennis van den Brink. Uiteraard kun je ook bellen als je vragen hebt op 06-13482459. We zoeken per direct een nieuwe collega en zullen daarom direct in gesprek gaan met interessante kandidaten. Solliciteer dus zo snel mogelijk. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Interessante artikelen

Jongeren

OPEN UP-DATE: WERKEN AAN EEN DROOMCOMMUNITY 👋

 In de OPEN UP-DATES praten we je bij over het project OPEN UP. We hebben nieuwe tools en materialen gemaakt om samen aan een sterke ...
Lees verder
Jongeren

MEETING: CREATIEVE WORKSHOP OP 1 MEI IN ZWOLLE

Kom je ook naar onze meeting op 1 mei in Zwolle? Ga samen met andere jongeren aan de slag in een creatieve workshop! De workshop ...
Lees verder
Jongeren

DENK MEE: HOE HELPEN WE EIGEN KINDEREN OM HET GEDRAG VAN HUN PLEEGBROER OF -ZUS BETER TE BEGRIJPEN?

Heb jij een pleegbroer of pleegzus? Dat is vaak heel gezellig, maar soms kan het ook lastig zijn. Misschien snap je niet altijd waarom je ...
Lees verder