WORKSHOP VERTEL JE VERHAAL BIJ JONGERENRAAD VIGERE

Drie jongeren van de pleegjongerenraad van Vigere hebben de workshop Vertel je verhaal afgerond! In de workshop leerden ze hoe je je verhaal en pleegzorgervaringen kunt vertellen. Door je verhaal en ervaringen te delen, kun je helpen om de pleegzorg te verbeteren! JongWijzers Bjorn en Shannon gaven de workshop.

In de workshop gingen de deelnemers aan de slag met het vertellen van hun pleegzorgverhaal en het delen van ervaringen. De trainers legden uit wat ervaringsdeskundigheid is en hoe je daarmee anderen kunt steunen. Ook leerden de pleegjongeren hoe je je verhaal met een doel kunt vertellen en hoe je bepaalt welke boodschap daarbij past. Ze oefenden met het voeren van een gesprek waarin je je ervaringen deelt, hoe je aansluit op het verhaal van iemand anders en hoe je feedback kan geven. De afsluiting van de training was een presentatie waarin iedereen zijn ervaringskennis deelde.

Vertel je verhaal!
Door je ervaringen te delen en te vertellen wat jij vindt, kun je andere pleegjongeren ondersteunen en samen de pleegzorg verbeteren. Je kunt bijvoorbeeld je pleegzorgbegeleider of de manager van je pleegzorgorganisatie vertellen wat goed gaat of wat beter kan. Door te vertellen over jouw ervaringen en je ervaringskennis te delen, komt je verhaal beter over. In gesprekken met pleegzorgbegeleiders, beleidsmakers en politici kunnen jullie samen bespreken wat beter kan in de pleegzorg en hoe je dit kan doen. 

In de workshop Vertel je verhaal leer je hoe je jouw verhaal kunt vertellen en met jouw ervaringsdeskundigheid kunt helpen om de pleegzorg te verbeteren. We hebben de training ontwikkeld met ervaringsprofessional Mannus Boote. De training is gebaseerd op de training ‘Werken met je eigen ervaring’ van ExpEx.

Workshop
Wil je ook in een workshop leren hoe je over jouw ervaringen kan vertellen en jouw ervaringskennis kan inzetten? We organiseren nog meer workshops op verschillende plekken in Nederland. Daar kun je ook samen aan meedoen als jongerennetwerk of jongerenraad. De workshop duurt twee dagdelen die we in overleg met de deelnemers plannen. Meer weten? Neem contact op en we vertellen je alles over de workshop!

Interessante artikelen

Uncategorized

Open-Up Tools

Eind mei was het Open Up event. Een mooie afsluiting van het project, waarin we zeven tools maakten voor jongerenraden. We begonnen met een heerlijke ...
Lees verder
Jongeren

OPEN UP-DATE: WERKEN AAN EEN DROOMCOMMUNITY 👋

 In de OPEN UP-DATES praten we je bij over het project OPEN UP. We hebben nieuwe tools en materialen gemaakt om samen aan een sterke ...
Lees verder
Jongeren

MEETING: CREATIEVE WORKSHOP OP 1 MEI IN ZWOLLE

Kom je ook naar onze meeting op 1 mei in Zwolle? Ga samen met andere jongeren aan de slag in een creatieve workshop! De workshop ...
Lees verder